23.9 C
București
martie 29, 2024
Valahia.News
Image default
Social Știri interne

Charlie Ottley decorat de președintele României

Britanicul Charlie Ottley nu este doar un regizor de film, dar trebuia să menționăm măcar una dintre pasiunile sale în titlu. Pe lângă a fi un excelent regizor de film și producător de documentare, Charlie Ottley este de asemenea un scriitor excelent și un jurnalist inspirat. Dar, dincolo de orice, Charlie Ottley este unul dintre cei mai mari prieteni ai României din Regatul Unit.

Renumit pentru documentarele sale, între care ”Wild Carpathia” și ”Flavors of Romania” care l-au adus pe Charlie mai aproape de inima românilor, britanicul a ales să descrie România în cele mai autentice culori. Documentarele sale pitorești prezintă într-o manieră obiectivă poporul, tradițiile și potențialul acestei națiuni și pentru toate acestea el este considerat a fi cel puțin pe jumătate român.

Nu numai asta, dar britanicul a reușit să îl aibă pe prințul Charles al Marii Britanii într-unul dintre documentarele sale, vorbind despre Transilvania. Dacă nici aceasta nu a atras atenția iubitorilor de călătorii din întreaga lume, ne întrebăm ce altceva ar mai putea atrage atenția.

Mai mult, Charlie Ottley și-a demonstrat cu prisosință dragostea pentru aceste meleaguri atunci când a decis să cumpere și să renoveze o casă tradițională din inima României, într-un sat din județul Brașov.

Toate acestea i-au fpcut pe români să își dorească să îi ofere în schimb, într-un gest simbolic, una dintre cele mai înalte medalii: Ordinul Meritul Cultural, Clasa F – promovarea culturii. Decretul a fost semnat de președintele Iohannis în contextul în care în fiecare an, pe 15 Ianuarie, România celebrează Ziua Culturii Naționale.

Thank you for everything you have done so far for Romania, Charlie Ottley!

Sursa foto: Facebook

Leave a Comment